Kennissessie: De AVG als ‘kanarie in de kolenmijn’

Uitnodiging woensdag 9 oktober 2019

Datameesters is al een aantal maanden op weg en heeft inmiddels tal van scholen en samenwerkingsverbanden bezocht, administraties onder de loep genomen en medewerkers en schoolleiders gesproken over invoering van de AVG.

Uit deze gesprekken valt op dat, zodra het lukt om de AVG niet als een op zichzelf staand ‘moetje’ te zien, er mooie stappen kunnen worden gemaakt in de verbetering van organisatiebreed strategisch- en risicomanagement. En dan hebben we ineens een thema te pakken dat scholen en samenwerkingsverbanden kan helpen om de ambities waar te maken.

Door de AVG als integraal onderdeel te zien van de reguliere werkzaamheden, legt de AVG risico’s bloot in bijvoorbeeld verantwoordelijkheidsverdeling in onderlinge (strategische) samenwerking en mogelijke imagoschade.

De AVG fungeert hierbij als zogenaamde ‘kanarie in de kolenmijn’, hetgeen kansen biedt bij structurele verbetering van strategisch- en risicomanagement. Reden te meer om u als relatie van Datameesters (en daarmee Onderwijsbureau Twente en Eshuis Accountants en Adviseurs) uit te nodigen voor deze kennissessie.

Waar en wanneer?
Wij organiseren de kennissessie op woensdag 9 oktober bij Onderwijsbureau Twente aan de Molenstraat 122 in Borne. Deelname aan deze kennissessie is kosteloos.
U kunt zich aanmelden via info@datameesters.nl waarna wij uw deelname zullen bevestigen. Wij kijken uit naar uw komst!

Programma
Wij nodigen u van harte uit op woensdag 9 oktober a.s. van 14:30 tot 18:00 uur en presenteren daarbij het volgende programma:

14:30 – 15:00 uur
Welkom en introductie door Dick Ellenbroek namens Datameesters

15:00 – 15:45 uur
Praktische vraagstukken Corine de Hoog en Sander Karman nemen u mee in een aantal praktijksituaties rondom de AVG waar het team in de praktijk mee te maken heeft gehad. Samen met u gaan ze de dialoog aan.

15:45 – 16:00 uur
Pauze

16:00 – 17:00 uur
De AVG als ‘kanarie in de kolenmijn’ Mark de Lat legt de verbinding tussen de praktijk van de AVG en de kansen die de AVG biedt om bij te dragen aan strategie- en risicomanagement binnen uw school of samenwerkingsverband.

17:00 – 18:00 uur
Afronding We ronden de sessie af met een hapje en een drankje om in gezamenlijkheid na te kunnen praten.

Contact Datameesters

captcha txt Not readable? Change text.

Molenstraat 122 • 7622 NG Borne • 085-7606176